Madone » Supe, ciorbe, borsuri
Supe de peste cu legume

Supe de peste cu legume

Supa peste cu legume Ingrediente: 1,5 lingurita seminte schinduf/fenugreek(Trigonella foenum); 1 lingurita seminte fenicul; 1/4 turmeric; 1/4 lingurita sare; 350 ml apa; 100 ml lapte; 2 fileuri peste alb-Alaska Pollock 1 lingurita seminte mustar negru; 1 praf mare frunze uscate schinduf; 1,5 lingurita chimen macinat; 1,5 lingurita coriandru macinat; 1/2 lingurita turmeric; 1/2 lingurita chilli rosu,fara seminte,fin tocat; 1 catel mare
Ciorbă de legume cu peşte

Ciorbă de legume cu peşte

Ingrediente: 450 g fasole verde un kg peşte 3 cartofi un fir de praz o ceapă, un ardei gras doi morcovi o rădăcină de pătrunjel ţelină două salate verzi o jumătate de sfeclă roşie ulei 250 ml borş sare piper pătrunjel smântână mălai Preparare: Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele sau în cuburi. Morcoviii, ţelina şi ră­dăcina de pătrunjel se curăţă de
Ciorba taraneasca din carne de vita

Ciorba taraneasca din carne de vita

Ciorba taraneasca din carne de vita Timp de preparare: 2 h Ingrediente: 1/2 kg. carne de vaca, 1-2 buc. ceapa, 2 buc. morcov, 1 fir praz, 1 buc. pastirnac, 1 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. telina, 2 buc. cartofi, 2 buc. rosii, 1/2 lingura bulion, 2 l apa, sare, patrunjel, leustean, 1/2 l zeama de varza, 2 linguri orez Mod de preparare: Se spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza intr-o oala cu apa si sare, la foc.
Bors de miel

Bors de miel

Retete de pasti-Bors de miel la paste Ingrediente necesare: - aproximativ 1-1,5 kg carne de miel cu oase cum sunt spatele si coastele - ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina cat pentru o ciorba de vitel - multa verdeata, in special leustean verde - 1 l de bors, sau un plic din magazin Mod de preparare: Se face foarte usor: se spala bine carnea, se pune la fiert in apa rece cat s-o acopere, dar nu prea multa (carnea fierbe
Supa de pui cu taitei

Supa de pui cu taitei

Ingrediente: 1,360 kg bucati pui 1/4 lingurita rozmarin 6 cani apa calda,impartita 1/4 lingurita piper 2 tije telina,fin feliate 1 lingurita sare,optional 1 cana morcovi medii,fin feliati 1/2 cana taitei subtiri cu ou 1/2 lingurita busuioc uscat Pregatire: Intr-o cratita de 5 litri combini puiul,4 cani apa calda,telina,morcovii,busuiocul,rozmarinul,piperul si sarea.Dai la microunde ,putere mare 30-40 min,sau pana puiul se
Ciorbă de gască

Ciorbă de gască

Timp de preparare: 60 min. Complexitate: redusă Regim: Reţetă semi-vegetariană Ingrediente: 1 gîscă, 1 păstîrnac, 2 morcovi, 3 ardei, 1 căpăţînă de ţelină, 1 ceapă, 5-6 roşii, 1 legătură de leuştean, 1 ou, 2-3 linguri cu smîntînă, 1 lingură orez, sare, 1 l borş, ardei iute. Mod de preparare: Se pune ceapa la fiert în apă rece. Cînd începe să fiarbă, se pune gîsca
Supă de mazăre cu migdale

Supă de mazăre cu migdale

Timp de preparare: 30 min. Complexitate: redusă Regim: Reţetă lacto-vegetariană Ingrediente: 250 g mazăre, 1 ceapă, 1 rădăcină pătrunjel, 1 cartof, 2 linguri ulei, 1 pahar lapte, cîteva migdale, sare. Mod de preparare: Se alege mazărea, se spală bine şi se pune la fiert în apă cu sare împreună cu rădăcina de pătrunjel. Cartoful şi ceapa se curăţă, se dau pe răzătoare şi se înăbuşă în
My title page contents