Madone » Retete culinare din reviste
Retete culinare de budinci

Retete culinare de budinci

Budinca de carne Ingrediente: 1/2 Kg de carne porc slaba sau mai grasa si amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, 200 g franzela, 300 mllapte, 250 ml smantana, 100 g ceapa, 30 g faina, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 4 oua mari, un varf de cutitpiper, pesmet, sare, o ling Mod de preparare: Franzela, taiata in felii, se inmoaia in lapte pina cind il absoarbe in intregime. Ceapa taiata marunt se caleste, un minut, in tot untul
Diverse retete culinare cu spanac

Diverse retete culinare cu spanac

Musaca de spanac cu carne de vita Ingrediente: 1/2 kg carne de vitel, 1 kg spanac, 6 oua, 2 cepe, 2 linguri smantana, 3 linguri faina, 1 lingura cascaval ras. Mod de preparare:Se treciecarnea prin masina de tocat, iar ceapa se curata si se caleste in putin ulei. Se lasa doar cat sa se inmoaie, apoi se adauga carnea. Se calesc impreuna cateva minute si apoi se adauga putin cate putin apa.…daca ti se pare promitator, vino pe site pentru a
Reteta de waffe cu cascaval si salam

Reteta de waffe cu cascaval si salam

Delicioase waffe cu cascaval si salam. Ingrediente: - 6 oua - 200 ml de smantana lichida - 1/2 plic praf de copt - 130 gr faina - 300 gr cascaval ras - 150 gr salam taiat marunt - verdeata proaspata: patrunjel, marar, ceapa verde - sare, piper, praf de usturoi Intai am batut ouale ca pentru omleta, apoi am incorporat smantana lichida si dupa ce lichidele au fost bine omogenizate, am pus toate ingredientele solide. Am condimentat cu
Reteta pentru Batoane de cereale

Reteta pentru Batoane de cereale

Cea mai simpla gustare bio: batoanele de cereale. Ingrediente: - 125 gr unt - 75 gr zahar brun din trestie Solaris - 45 ml de miere fina BIO Allos - 300 gr de muesli asortati (fulgi de ovaz Verival Bio si muesli clasic cu fructe Verival Bio) Intr-o craticioara topim untul, mierea si zaharul, la foc mic si le lasam sa fiarba incet 2-3 minute. Separat, amestecam muesli (puteti pune si fulgi de cocos, fructe uscate, seminte de tot felul)
Tort cu spuma ciocolata

Tort cu spuma ciocolata

Ingrediente: ulei pt uns 2/3 cana faina obisnuita 1/3 cana cacao 2/3 cana zahar 1/2 bicarbonat sodiu 3/4 lingurita praf copt 1/4 lingurita sare 1 ou mare la temp camerei 1/4 cana lapte 3 Linguri ulei vegetal 1/2 lingurita extract pur vanilie spuma ciocolata amaruie-vezi reteta spuma ciocolata lapte-vezi reteta 57 g ciocolata demidulce pregatire: 1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Asezi in 8 forme de 9 cm diametru,hartie copt si
Bezele puisor

Bezele puisor

Ingrediente: 10 albusuri zahar pudra(aceiasi greutate cat au albusurile) 2 lingurite suc lamaie 1 pic sare colorant lichid alimentar Pregatire: Albusurile trebuie sa fie la temp camerei,nu reci din frigider.Bati la viteza mica albusurile cu 1 praf sare si 2 linguri suc lamaie,adaugi zahar cate putin,maresti viteza pana sunt tari,lucioase,albe.Direct pe hartia copt faci 2 quenelle:una mai mare pt corp si una mica pt cap. Cu o
Pate de somon

Pate de somon

Ingrediente: 250 g somon afumat la cald, fulgi 600 g crema branza Philadelphia sau alta branza moale 6 cepe verzi intregi,fin tocate o mana plina cu marar tocat suc lamaie, dupa gust piper 1-2 felii/ portie somon afumat la rece felii lamaie si marar pt decor 4 forme Pregatire: Amesteci fileurile faramitate de somon cu crema branza,piperul,ceapa,mararul si sucul lamaie,cu furculita,potrivesti gustul. Captusesti fiecare forma cu
Tort cu glazura de zmeura

Tort cu glazura de zmeura

Ingrediente: 1,5 cani faina care creste singura 1 si 1/4 cana faina obisnuita 1 cana lapte 1 Lingura extract pur vanilie 2 cani unt nesarat,moale 2 cani zahar 4 oua mari,la temp camerei 1 Lingura smantana de frisca grasa/heavy cream 1 Lingura lichior zmeura 1 Lingura suc merisor 4 cani zahar pudra cernut 1 cana gem cirese negre /gem zmeura Pregatire: 1.Pregatesti formele:preancalzesti cuptorul la 175*C.Ungi fin 3 forme de 23
Sarmalute in frunza de vita de vie

Sarmalute in frunza de vita de vie

sarmalute in frunza de vita de vie 1 borcan cu frunze de vita,murate 500g carne tocata 1 morcov mare 1 ceapa sare,piper,boia,leustean 80-100g orez 200ml suc de rosii ceapa tocata marunt,morcovul razuit pe partea mare si carnea se amesteca bine cu condimentele si orezul.se adauga putin leustean tocat si cu aceasta compozitie se umplu frunzele si formaza sarmalutele. pe fundul unei cratite teflonate se pun frunze de vita,apoi
Reteta de pasca in doua culori

Reteta de pasca in doua culori

Reteta pasca in doua culori aluat: 100g unt 1 pahar zahar 1ou 2 pahare lapte caldut 1 1/2 pahar faina 1plic praf de copt 2 linguri cacao umplutura: 500g quark 150g zahar 3 oua(albusul spuma separat) coaja de lamaie 1 lingura amidon pt prajituri 100g unt in plus: 250g ciocolata amaruie pentru aluat se mixeaza untul cu zaharul si oul apoi adaugam faina,cacao,praful de copt si la final laptele,mixand bine. in tava
My title page contents