Madone » Reţete de la cititoare
Păjitură cu vişine

Păjitură cu vişine

INGREDIENTE: - 2 oua intregi -1 pahar de zahar -1/2 pahar de ulei -1/2 l lapte -2 pahare faina -rom -zahar vanilat -1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie -1 kg de visine MOD DE PREPARARE: Frecati ouale intregi cu zaharul,adaugati uleiul,teptat,laptele,aromele,faina si bicarbonatul. Cand compozitia este omogenizata o turnati in tava(unsa in prealabil si tapetata cu faina). Deasupra aluatului,care este moale,asezati
Şarlotă

Şarlotă

Compoziţia 8 ouă, 100 grame zahăr, 200 g lapte, 6 g gelatină, 20 g cacao, 300 g frişcă, 1 pacheţel zahăr vanilat, 40 g rom, 40 g zahăr pudră. Garnitura: 100 g frişcă, 100 g fructe confiate. Mod de preparare Se amestecă bine ouăle, laptele şi zahărul. Se pun la foc şi se lasă să fiarbă, amestecând tot timpul. Se adaugă gelatina înmuiată în apă rece şi cacaua. Se ia vasul de pe foc şi se pune
Nuga

Nuga

Ingrediente: 4 albuşuri, 360 g zahăr, fructe confiate ( după gust), foi de tort, 250 g glucoză, 400 g nuci, 1 pacheţel zahăr vanilat. Mod de preparare: Se bat bine albuşurile cu 60 g zahăr. Separat se fierbe cu 1/2 pahar apă restul de zahăr împreună cu glucoza, până se obţine un fondant tare. Se toarnă fierbinte peste albuşuri, amestecând în continuu, ţinând vasul în baie de apă.
My title page contents