Madone » Dulciuri si patiserie
Reteta de Ciocolata Madone.ro la propunerea Heidi

Reteta de Ciocolata Madone.ro la propunerea Heidi

In urma cu cateva saptamani am primit de la Heidi o cutiuta cu “minuni” culinare, ingrediente care mai de care mai delicioase: 3 feluri de ciocolata, alune de padure, merisoare si portocale confiate, fistic si alune de padure, toate aranjate frumos intr-o cutie rosie. Era semnata Heidi si avea un scop précis: sa faca din mine cofetar iscusit si sa ma inscrie la mare concurs de ciocolata.  Sosita prin curier,
Prajitura cu mocca si capsuni

Prajitura cu mocca si capsuni

Ingrediente: Blat: 1 cana felii migdale; 2/3 cana/113 g cipsuri ciocolata demidulce; 1 1/2 cana zahar; 9 oua mari, separate, albusurile la temp camerei; 1/2 lingurita scortisoara; 1/8 lingurita cuisoare; 1/8 lingurita sare; 2 Linguri cafea instant granule, dizolvata in 1/4 cana apa fiarta, racita; 1/3 cana ulei Glazura si decor: 1/2 cana/85 g cipsuri ciocolata demidulce; 1 Lingura ulei; 470 ml capsuni,spalate si
Reteta de Turta dulce ursuleti

Reteta de Turta dulce ursuleti

Ingrediente: 1 cana unt; 2/3 cana zahar brun, presat; 2/3 cana melasa; 4 cani faina obisnuita; 1 1/2 lingurita scortisoara; 1 lingurita pudra ghimbir; 3/4 lingurita bicarbonat sodiu; 1/2 lingurita cuisoare; 1 ou batut; 1 1/2 lingurita vanilie; mini bomboane ciocolata; glazura pt funda Pregatire: Incalzeste cuptorul la 175*C. In oala combini margarina,zaharul brun,melasa.Gatesti la foc peste mediu pana margarina se topeste si zaharul se
Prajitura cu ciocolata si branza

Prajitura cu ciocolata si branza

Prajitura cu branza si ciocolata Ingrediente: Crusta: 24 biscuiti cacao cu crema; 3 Linguri unt,topit; 3 pachete(225g fiecare)crema branza 1/3 degresata; 1 cana zahar; 1 Lingura amidon ; 3 oua mari,la temp camerei; 225 g( / 1 cana)smantana fermentata/sour cream,degresata; 2 lingurite extract vanilie; 113 g ciocolata alba; 113 g ciocolata lapte 113 g ciocolata demidulce/ menaj Pregatire: 1.Preancalzesti cuptorul la 148*C.Pui folie in tava
Iepurasi dulci cu miere sau migdale

Iepurasi dulci cu miere sau migdale

Iepurasi din aluat cu morcovi Ingrediente: 1 cana zahar tos; 1/2 cana zahar brun; 1 cana unt; 3 oua; 2 Linguri melasa; 2 lingurite praf copt; 1 lingurita sare; 2 cani morcov ras; 1/4 cana nuci tocate,fin; cca 5 1/2 cani faina Pregatire: Freci crema untul,zaharul pana se umfla si e pufos.Adaugi ouale unul cate unul,melasa.Amesteci sa se combine,adaugi morcovul,praful copt,sarea,nucile,amesteci bine.Adaugi cate 1 cana faina,amesteci 5-10
Retete delicioase de torturi si prajituri

Retete delicioase de torturi si prajituri

Tort de mere, pere sau caise Timp de preparare: aprox. 90 Ingrediente: mere 1,5 kg (pere sau caise), 1 lingura unt/margarina, 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 6 linguri apa, 100g frisca Mod de preparare: Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele/perele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua)sau caisele cu tot cu coaja dar fara samburi. Daca fructele sunt mai tari si nu sunt prea zemoase se pun
Biscuiti uriasi... cu fructe sau fara

Biscuiti uriasi... cu fructe sau fara

Biscuiti uriasi Ingrediente 15 buc: 1 cana zahar brun 2 Linguri unt/margarina, moale 1/2 cana sos mere; 1 ou mare; 1 1/2 cana faina obisnuita; 1 1/2 cana fulgi ovaz; 1 lingurita bicarbonat sodiu; 1 lingurita scortisoara; 1/4 lingurita sare; 1/2 cana stafide; 1/2 cana nuci tocate; 1 1/2 lingurita extract vanilie; ulei pt uns Pregatire: Preancalzesti cuptorul la 175*C.Freci zaharul si untul la vit medie,cca 5 min.Adaugi sosul mere si
Biscuiti nemtesti

Biscuiti nemtesti

Ingrediente: 250 g faina patiserie; 160 g margarina; 120 g zahar; 25 g ou; 10 g coaja lamaie,rasa; 2 g bicarbonat sodiu; 2 g scortisoara Umplutura: 250 g pasta migdale (amesteci impreuna:125 g migdale macinate,125 g zahar tos, 0,5 g ou,1/4 lamaie, coaja) Pt deasupra: ou batut Pregatire: Pui in bol margarina, faina, coaja lamaie, bicarbonatul, scortisoara, zaharul. Freci cu degetele adaugi apoi oul,formezi aluatul,formezi o
Reteta pentru Pasca de Paste

Reteta pentru Pasca de Paste

Reteta pentru Pasca de Paste Ingrediente: Pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg de faina, 8 galbenusuri, coaja de lamaie, o cana cu lapte dulce, 300 g de zahar, 200 g de unt. Pentru umplutura: 1 kg de smintina, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamaie, 100 g stafide, 300 g de zahar, sare Mod de preparare: Framantati un aluat de cozonac, pe care il puneti la dospit 2 ore, apoi impartiti-l in 2-3 parti egale si intindeti
Colaci de Sfantul Pasti

Colaci de Sfantul Pasti

COLACI DE SFANTUL PASTE • 2 kg faina • 125 ml ulei • 100 g drojdie • apa – cat primeste aluatul • 1 lingurita zahar (ori cat iei de doua-trei ori intre trei degete) • Drojdia se desface într-o ceasca de apa calda • Se cerne faina movilita • În mijlocul movilitei se face loc pentru zahar, drojdie si ulei • Apa, se adauga cat sa iasa un aluat vartos • Framantatul dureaza
My title page contents