Madone » Bucataria popoarelor
painici africane

painici africane

painicile africane sunt niste lipii minunate care merg de minune langa un castron de fasole uscata. ingrediente: 400ml apa 50ml ulei masline 1 cub,45g drojdie proaspata 1 lingurita sare 1 lingurita miere 60g faina malai 600g faina alba grau Mod de preparare: se framanta din toate acestea un aluat potrivit care se lasa la dospit o ora.se imparte apoi in 4 bucati egale din care se intinde cate un cerc. Se pun la copt in tigaia
Supa ungureasca peste

Supa ungureasca peste

Supa ungureasca peste Ingrediente 6 portii: 1 crap de 1,5 kg; 500 g peste mic de apa dulce; 2 Litri apa; 1 rosie mare,decojita; 2 cepe mari,tocate; 2 Linguri paprika; sare,dupa gust; 1 ardei verde,1 dl vin rosu Pregatire: 1.Cureti pestele,tai aripile,coada,ochii,il speli,il tai felii groase de 2 cm,sarezi. 2.Faci supa de peste:fierbi capul si pestii mici in apa pana se inmoaie,strecori prin sita. 3.Fierbi ceapa in apa pana se
Rulouri cu piept de pui si ficatei - mancaruri  cu specific unguresc

Rulouri cu piept de pui si ficatei - mancaruri cu specific unguresc

Rulouri cu piept de pui si ficatei Timp de preparare: 30 min Ingrediente: 3-4 bucati piept de pui dezosat, ficatei de pasare, felii de costita Mod de preparare: Se taie pe lung pieptul de pui, iar ficateii se taie in doua. Se inveleste pieptul de pui si ficatelul in feliile de costita, se prind cu o scobitoare si se dau la cuptor pina se rumeneste costita. Specific: Ungaria… sursa: retete-noi.ro
Brinza la cuptor, cu ardei copt si masline

Brinza la cuptor, cu ardei copt si masline

Aperitive cu branza Brinza la cuptor, cu ardei copt si masline. Timp de preparare: 15 min Ingrediente: 250 brinza feta (de preferinta grecesca), 1/4 lingurita de cimbru, 1/4 lingurita piper macinat,70 g ardei copt taiat bucatele, 70 g masline tocate marunt (aprox.10 masline, de preferinta kalamata), 2 linguri extra virgin ulei de masline. Pentru servire: felii de lamiie, felii de piine prajita si patrunjel verde tocat
Reteta pentru Tortilla de patatas  - mancaruri spaniole

Reteta pentru Tortilla de patatas - mancaruri spaniole

Timp de preparare: 20 min Ingrediente: 4 oua, o ceapa mijlocie, 4 cartofi mijlocii, sare, piper, ulei de masline, putin lapte Mod de preparare: Se face intr-o tigaie nu foarte mare (una cam de 14-20 cm este destul de buna), ca tortilla sa nu iasa foarte plana. Cartofii se taie felii rotunde cam de 3-5 mm de grosime, daca sint cartofi mari se taie in doua pe lungime si apoi felii. Se pun la prajit in ulei si se prajesc pina se fac
Gulas - mancaruri cu specific unguresc

Gulas - mancaruri cu specific unguresc

Borsuri si ciorbe - Gulas (bograci) din Bihor Timp de preparare: 2 ore Ingrediente: 1-2 cepe , 3-4 morcovi, 1 ardei gras , 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou , faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf Vegeta, 7 g chimion ,patrunjel verde , putin ulei. Mod de preparare: Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun este si mai gustos). Se adaoga carnea taiata cubulete ,
Reteta pentru Bors rusesc cu dafin - mancaruri rusesti

Reteta pentru Bors rusesc cu dafin - mancaruri rusesti

Bors rusesc cu dafin Timp de preparare: 1 h30 min Ingrediente: 500 gr. sfecla rosie, 1 buc. telina, 2 buc. praz, 3 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. varza, 3 linguri untura, o lingura faina, 3 linguri bulion, o foaie dafin, 250 gr. carne de vaca, marar, sare, 1 pahar smantana Mod de preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in
Pui cu sos picant - bucataria indiana

Pui cu sos picant - bucataria indiana

Pui cu sos picant Timp de preparare: 1 h Ingrediente: 1 pui mare, 100 gr. unt, 3 buc. ceapa, 2 catei de usturoi, 1 litru supa, sare, piper, o lingurita sofran, o lingurita coriandru, 2 linguri faina, 1 buc. lamiie Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat. Dupa ce s-au aurit si cepele, se toarna supa, sarea, piperul, sofranul,
Orez prajit

Orez prajit

Ingrediente: 3 boluri resturi orez(orez fiert) 1 ceapa 1 carnat 1 felie sunca 6 ciuperci 1/2 cana mazare verde 3 oua,batute Condimente: 1 Lingura sos soia light 1 praf piper sare zahar,dupa gust Pregatire: 1.Oparesti mazarea 2-3 min in apa fiarta,scurgi,lasi deoparte. 2.Tai ceapa,carnatii,sunca,cuburi mici;feliezi ciupercile. 3.Incalzesti 2 linguri ulei si sotezi ceapa la foc mediu,adaugi ciupercile,lasi pana se inmoaie.Pui
Cum se prepara Tzatziki (video)

Cum se prepara Tzatziki (video)

Tzatziki, acest sos traditional grecesc din iaurt, castravete si usturoi poate fi folosit ca si aperitiv sau ca sos pentru diverse feluri de mancare. Cheia pentru un tzatziki bun este textura cremoasa care-i permite sa fie consumat simplu, intins pe paine sau ca condiment. Ingrediente: * 2 cesti de iaurt * 4-10 catei de usturoi, tocat marunt * ½ ceasca castravete ras sau tocat * 1 lingura ulei masline * 2 lingurite suc de
My title page contents