24-11-2009 01:07 | de | 3 afisari
Tipareste | Comenteaza

5 lucruri pe care trebuie sa le stii

...ca sa traiesti mult si bine!

Verifică-ţi corpul
Dezbracă-te şi examinează-te în faţa oglinzii, acest lucru poate fi unul din cele mai bune moduri de a-ţi creşte speranţa de viaţă. Cu cât îţi cunoşti mai bine trupul, cu atât mai repede descoperi anomaliile care pot apărea. Controlează-te în fiecare săptămână, palpează-ţi sânii, inspectează toate părţile corpului. Dacă ceva pare diferit faţă de data trecută consultă un doctor. Îţi poţi salva singură viaţa.

Opreşte televizorul seara
Toţi ştim numărul magic: 8 ore de somn sunt recomandate pentru o viaţă mai sănătoasă. Dar majoritatea persoanelor preferă ca seara înainte de culcare să se uite la TV, fapt care dăunează organismului. Stând în faţa Tv-ului sau a ecranului de la computer organismul crede că e zi şi astfel este distrus mecanismul de odihnă, iar a doua zi e foarte greu să funcţioneze normal dacă nopatea nu s-a odihnit.

Renunţă la slujba stresantă
Okay, e criză şi să renunţi la slujbă nu e cea mai înţeleaptă idee, dar dacă eşti una dintre persoanele cu un job care are un nivel ridicat de stres, care “îţi face inima să bată să bată mai repede”, ia în considerare următorul aspect: când organismul e supus stresului zi după zi, nivelul cortizolului (un hormon care reacţionează la stres şi la anxietate ) creşte.
Nu numai că nivelul crescut de cortizol în organism duce la creşterea în greutate, dar există riscul de a te îmbolnăvi de inimă şi de a muri prematur. Deci, dacă seara lucrezi până târziu, iar ziua job-ul îţi dă bătăi de cap e timpul să îţi schimbi cariera.

Mănâncă mai puţin
Nu încurajez anorexia sau alte boli de acest gen, dar studii de specialitate arată că restricţiile calorice prelungesc durata vieţii. Acest studiu s-a realizat pe maimuţe, o specie relativ apropiată oamenilor. Studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de 20 de ani şi a confirmat că maimuţele a căror porţie de hrană a fost redusă cu 30% zilnic, nu numai că au trăit mai mult, dar au şi suferit de mai puţine boli şi au arătat mai puţine semne de îmbătrânire.

Priveşte jumătatea plină a paharului
Fiind pesimist nu te distrezi oricum, aşa că de ce să nu alungi gândurile negative ? Studiile arată că oamenii care sunt optimişti au un risc mai scăzut de a se îmbolnăvi de inimă . Mai mult, dacă ai o atitudine pozitivă eşti mai atractiv pentru cei din jur şi astfel îndepărtezi zidul care te ţinea la distanţă în zilele pline de negativitate.

Dorina GeicuComentarii : 0
  1. Nume : ivvFUSrMmKNPYgtEvR (2015-06-19 01:25:29)
    Subiect : hHGTgYKG
    z0mLph <a href="http://arvavjwhhrap.com/">arvavjwhhrap</a>, [url=http://uvwxyevoenkm.com/]uvwxyevoenkm[/url], [link=http://ilvawkabfffw.com/]ilvawkabfffw[/link], http://ekxprtfledjl.com/
My title page contents