20-10-2008 11:26 | de Magda | 2 afisari
Tipareste | Comenteaza

13+1 adevăruri despre bărbaţi

M-am gândit. Pot să adaug la lista celor "13 adevăruri despre femei", de curând adunate de un reprezentant mascul, nenumărate calităţi. Doar aşa vă pot oferi o reală informare, fără urmă de misoginism sau... laude, despre ceea ce defineşte, de fapt, femeia. Între timp, m-am răzgândit. De ce să mă apăr? Mai bine atac! Acelaşi câmp de luptă, aceleaşi arme. E bine să ştim cu cine avem de a face când aceste... creaturi intră în viaţa nostră. Aşadar, iată care sunt acele ”arme secrete” ale masculilor, acele “calităţi” pe care noi le-am identifica dintr-o mie, iar ei nu le-ar recunoaşte nicidată. (Trebuie să menţionăm faptul că aceste “adevăruri” nu se găsesc la ofertă, 13 în 1, însă există şi combinaţii nefericite).

1. Sexul este întotdeauna prioritar!

Vor spune că nu am suflet şi că doar pentru că sunt mai receptivi la acest capitol, asta nu-mi dă dreptul să spun că mintea lor stă în pantaloni. Dar nu-i nimic. Îmi iau singură acest drept şi susţin sus şi tare că pentru ei sexul a fost, este şi va fi pe primul loc. Peste sport, peste serviciu, peste noi, peste relaţia nostră, peste familia lui şi chiar peste sănătatea lui. Dacă sexul este printre opţiuni, atunci ştim care va fi alegerea.

2. Replicile din filme sunt cele mai bune instrumente de comunicare

Ei memorează tot. Găsesc atât de interesante şi funny replicile din seriale americane, încât le folosesc ori de câte ori au ocazia. Şi sunt al naiba de dese ocaziile de genul ăsta. Reproduc chiar şi glumele lui Austin Power (care... fie vorba între noi, nu este deloc amuzant), iar „jocul” nu se tremină aici. Prietenii lui râd, continuă dialogul, spun altă replică şi întreaga scenă este rulată chiar la voi în sufragerie.

3. Nu sunt atât de amuzanţi precum vor să pară

Băieţi, iată o ştire care v-ar interesa. Sau mai degraba v-ar ajuta! Reproducerea citatelor amuzante din filme nu vă fac să fiţi voi înşivă haioşi. Poate doar posesorii unei bune memorii. Aşa că amintiţi-vă când vreţi să mai citaţi vreun macho din filme americane, doar voi credeţi că sunteţi funny, nu şi ceilalţi.

4. Exagerează în orice situaţie

Ei nu au niciodată succesul despre care vorbesc tot timpul, nu au înălţimea cu care se laudă, nu sunt amuzanţi precum se vor şi nici atât de arătoşi precum se cred. Ei, bărbaţii, tot timpul au tendinţa de a deforma realitatea. Aveţi grijă dacă vă spune că... mărimea chiar contează.

Pagina: 1 2 3

Comentarii : 24
  1. Nume : io adica el adica dansul! (2008-10-20 12:51:04)
    Subiect : despre noi
    doamne cate frustrari adunate intr-o singura femeie! spor
  2. Nume : Nume (2008-10-21 20:50:02)
    Subiect : Despre tine
    Ar trebui sa-ti diversifici cunostintele, sa umbli si prin alte cercuri, sa ai mai multa rabdare si sa vezi cu adevarat ce se intampla in jurul tau.
  3. Nume : doh (2008-10-22 09:02:03)
    Subiect : duduie
    o fi la noi sexul pe primul loc, dar la voi cu siguranta e pe primele 3.
  4. Nume : natara (2008-10-22 12:01:36)
    Subiect : hmmm
  5. Nume : maria (2008-10-22 15:13:09)
    Subiect : mda...
    mi se pare cam deplasat articolul, iar unele lucruri scrise in articol despre barbati se aplica si femeilor, cum ar fi dorinta de a iesi invingator (ceea ce nu e deloc rau). Feminismul nu inseamna nicidecum idealizarea femeilor pe fondul denigrarii barbatilor. Sa fim serioase, tocmai acele lucruri marunte care par deranjante,care ii particularizeaza ne plac si de cate ori nu ne auzim laudandu-le chiar si rapiditatea cu care scriu sms-uri?:) Legat de sex, sa zicem mersi ca de cele mai multe ori initiativa legata de sex le apartine lor,ca au acel stil unic de a ne simti dorite, ca dupa noi...sa treaca mult si bine ca nu am recunoaste fatis ca vrem sau ca ne place, daca nu s-ar arata intai ei doritori.
  6. Nume : cosmin (2008-10-23 13:27:09)
    Subiect : tutz
    mi-a placut comentariul Mariei
    pe cand o cafea sa bifam la cele 13 ?
  7. Nume : Dragos (2008-11-03 14:08:42)
    Subiect : Maturizare
    Cred ca a venit vremea sa te maturizezi sau macar sa te apuci de altceva, este cel mai aberant articol pe care l-am citit.
  8. Nume : *** (2008-11-07 13:15:45)
    Subiect : stati linistiti, baieti...
    felicitari, chiar ai spus lucrurilor pe nume... barbati adevarati nu exista decit in filme, in realitate sint de tot rasul.
    dar sint vesti bune pt ei: o gramada de femei proaste disperate sa nu fie singure vor continua sa creada spectacolul lor patetic si nu vor observa vidul lor mental sau emotional nici cele 2 "calitati" definitorii ale lor: falsitatea si lasitatea ...
  9. Nume : catalin (2008-11-07 20:25:52)
    Subiect : bravo
    Foarte bun comentariul Mariei...Poate sunt femei sau majoritatea femeilor cred ca barbatii sunt niste mitocani dar nu e adevarat...avem si noi suflet ...stim sa iubim..si tocmai felul in care suntem construiti biologic adica mai mult testosteron,suntem mai dezvoltati fizic...ne fac mai stangaci atunci cand e vorba de o femeie.Acum fiecare crede ceea ce gandeste dar sa spun un lucru :Noi spunem glume femeilor nu numai pentru a parea mari si macho ci pentru a le vedea fericite pentru ca nimanui nu-i place sa o vada pe iubita lui trista...si cu asta mi-am incheiat comentariul
  10. Nume : catalin (2008-11-07 20:41:37)
    Subiect : tot eu
    salutare...tot eu sunt ..apropo de "adevarul" numarul 10 : Daca nu exista aceste concurente la barbati unde mai ajungeam astazi,pentru ca toate marile realizari au fost facute de barbati care au stiut sa concureze...si! marile inventii au fost facute de oameni puturosi..iar daca "masculul" nu era cel dominant adica cel mai destept cel mai bogat ,cel mai puternic crezi ca "femelele" se uitau la el??? asta facem si astazi doar ca nu ne dam seama ,ascundem totul sub covorul "civilizatiei" ca vezi doamne acum suntem civilizati.Parerea mea este : femeile sunt totul pentru noi barbatii ,cu toate ca nu aratam tinem la ele,le iubim,si ne place sa le protejam,si-mi place sa cred ca mai exista femei care totusi nu cred ca barbatii sunt doar niste"porci" ,"nesimtiti",sau altfel de cuvinte "incurajatoare"..........daca mai vreti parerea mea asupra unor astfel de lucruri : pc2007g@yahoo.com. Si tineti minte,in special femeile : Nu putem trai fara voi si nici voi fara noi,daca prin a trai insemna doar a manca,respira,s.a atunci nu cred ca avem un vreun viitor.Pa :)
  11. Nume : Nimeni (2008-11-11 17:51:02)
    Subiect : Varza
    Imi pare rau ca trebuie sa te jignesc, dar nu ma pot abtine sa te numesc o proasta frustrata. Toate femeile se cred mai destepte decat barbatii, dar de fapt e tocmai invers. Nu sunt misogin si nu vreau sa jignesc femeile in general. Evident ca exista femei foarte destepte (nu este si cazul magdei), care apropos nu se vor lauda niciodata ca sunt mai destepte ca barbatii. Oricum ideea e ca feministele, de fapt sunt niste femei frustrate (chiar proaste) care sunt constiente de acest lucru si incearca sa para destepte denigrand barbatii (cum spunea si maria).
    PS: Maria e tare!
    PS2: Magda e varza!
  12. Nume : Anonimul (2008-11-13 04:16:06)
    Subiect : Cam asa e mai baietzi hai sa fim un pic realisti.

Acest articol ma de descrie pe mine in proportie de 50 %... spre exemplu acum 2 luni am vrut sa scap de prietena, k ,DEE, ne-am facut *nevoile*, cand suna ba nu raspundeam, ba inchideam telefoanele
    ( baietzi nu facetzi ca mine, dati prietenei un singur numar de tel., preferabil cel de care te potzi lipsi repede) , la mesaje nici atat nu raspundeam , pe mess ieseam imediat kand incerca sa vb cu mine... ce sa mai, asa suntem noi ,niste insensibili(probabil asa m-a descris iubita la toti prietenii ei), INSA sunt si o alta categorie de barbati , ei sunt acei barbatzi care dupa ce pleca la munca ,femeia duce copii la gradinitza sau la scoala si in drumul ei se intanleste si cu amantul pentru o mica partida de sex, k de niciodata nu-i de ajuns cand se poate mai mult si barbatul este SENSIBIL( in traducere 2008 = FRAIER )
  13. Nume : Anonimul... (2008-11-13 04:44:28)
    Subiect : Hmmmm... curios

Magda .... tu ce faceai acum 2 luni?
  14. Nume : Anca (2008-11-13 19:42:06)
    Subiect : nah...
    Nimic nu tine de femeie sau de barbat, fiecare gandeste in felul lui.. Nu exista femei la fel sau barbati la fel, asadar niciodata nu se va putea spune k femeile sunt asa..., ori barbatii sunt asa..! Mi se pare o tampenie sa se vb in felul asta' bagandu-se femeile shi barbatii in oale diferite. Personalitatea fiecarei fiintze umane se formeaza datorita mediului in care traieste, familiei, prietenilor, scolilor etc., cum nu toti avem acelashi tip de prieeni , parinti etc..nu putem gandi la fel. De aceea multe pers. o inteleg pe Magda, iar altele nu..
  15. Nume : andreea_andrei (2008-11-18 00:17:20)
    Subiect : ce articol...
    nu stiu care e replica.. sau care este primul articol scris primul.. ideea este ca in faza cu femeile.... cel care a scris asta trebuie ca a cunoscut ceva femei la viata lui, pentru ca e greu sa generalizezi...:)) in schimb acesta.. e un comentariu cat se poate de nasol si cu siguranta femeia care l-a scris a avut mult de suferit de pe urma vreunui barbat de are atata ura pt aceste specimen.... fratilor nu mai conteaza care cine cum si de ce... unii fara altii nu putem trai si cu asta am spus tot... numai bine!!
  16. Nume : markovitz_21 (2008-11-23 14:17:53)
    Subiect : ce vorbesti bai...
    nush daca sa te fac batuta in cap sau sa te compatimesc ca ai avut de a face doar cu specimene ca alea pe care le-ai descris in articol...pacat de tine... fara suparare, da articolul tau e aiurea... singura chestie adevarata pe care o citi aici este un comentariu de la "andreea_andrei":" un comentariu cat se poate de nasol si cu siguranta femeia care l-a scris a avut mult de suferit de pe urma vreunui barbat de are atata ura pt aceste specimen.... fratilor nu mai conteaza care cine cum si de ce... unii fara altii nu putem trai si cu asta am spus tot... numai bine!!" sunt perfect de acord cu autorul comentariului. nu generalizez cand vine vorba de nimeni... da daca e vorba de femei, 86 % din ele sunt neserioase, iar cum media pe glob e de 8,75 femei la un barbat... clar... nu cred ca iti permitzi sa comentezi prea mult la adresa barbatilor...mai iesi si tu in lume,mai cunoaste oameni, o sa vezi ca nu esti chiar atat de perfecta sa faci comentarii asa prostesti la adresa tutror... nu de alta da articolu mi se pare scris de un amator...
  17. Nume : Allex (2008-11-25 10:28:44)
    Subiect : Pff..
    Iubire ti-e greu si cu virginitatea asta la 30 de ani .. lasa,nu e timpul pierdut..poate,daca nu murim toti in 2012 cum spune calnendarul Maya se gaseste cineva sa te "impinga" si pe tine .. in caz ca nu ,iau eu o lovitura pentru marea "Echipa" de masculi..frustrato!
  18. Nume : neuronul_curios (2008-12-08 15:52:34)
    Subiect : adevaruri despre...
    Cunoaşterea de sine<br /> Izbucnit nu se ştie de când şi perpetuat de-a lungul timpului, cu perioade mai lungi sau mai scurte de acalmie, razboiul dintre femei şi bărbaţi, precum misiunile de pacificare ale americanilor, pare veşnic .<br /> Aproape cu oricare dintre membrii unei “tabere” discuţi, îşi apără cu îndârjire punctul de vedere, ajuns aproape la fel de interesant precum disputa cu oul şi găina, şi cam cu tot atâtea şanse de a se rezolva vreodată. Înclin să cred că foarte puţini dintre noi au auzit că, dacă orizontul unui om s-a îngustat atât de mult încât a ajuns la dimensiunea unui punct, omul spune: iată punctul meu de vedere .<br /> Lipsa de toleranţă precum şi lipsa de delicateţe au încins lucrurile atât de mult, încât supărarea mocneşte permanent şi izbucneşte te miri unde şi pentru ce .<br /> Viaţa a obligat femeile să lucreze deoarece un singur salariu nu mai ajunge pentru a face faţă nevoilor familiei. Tradiţia însă presupune că menajul le aparţine în întregime, astfel încât, copleşite de muncă, femeile nu prea mai au timp să arate ca nişte femei. Şi nici să aibă răbdarea necesară pentru a accepta dorinţa de menajare a bărbaţilor obosiţi după o zi de muncă, pentru că nici ele nu sunt mai odihnite. Ba chiar deseori sunt mai copleşite de câte au de făcut acasă şi la serviciu .<br /> A apărut dorinţa de a li se recunoaşte dreptul la egalitate cu bărbaţii. Şi, li s-a recunoscut! Mai că-ţi vine uneori să începi lupta pentru emanciparea bărbaţilor, sătulă de atâta “inegalitate” a săracilor noştri parteneri .<br /> Bărbaţii, jumătăţile noastre, ne-au lăsat să fim chiar mai egale decât ei. Nu ne mai oferă locul, ne bat pe umăr colegial, ne lasă să ducem deseori tot greul casei, nu mai oferă flori, ca să ne putem da seama că de fapt suntem camarazi. Într-o revistă scria că într-un autobuz era aşa o aglomeraţie, încât chiar şi câţiva bărbaţi stateau în picioare. Simbolic, nu? Entuziasmant chiar!<br /> Şi uite aşa ne întrecem zi de zi, care mai de care, pentru a dovedi că suntem ceea ce de fapt nu suntem. Dacă simţi nevoia mereu să dovedeşti ce eşti, e clar că nu eşti ceea ce crezi că eşti. Evidenţa nu trebuie dovedită ( decât, poate, în societatea românească, dar nici aici nu mai poate dura mult ), ea sare în ochi. <br /> Astfel am ajuns şi unii şi alţii să vorbim fie de eternul feminnin, fie de specificul masculin, evident cu maliţiozitate, considerând că fiecare deţine adevărul absolut. Şi să ne închidem într-o carapace, jigniţi, neînţeleşi, neajutoraţi, tensionaţi.<br /> Şi, în loc să ne ajutăm reciproc, să discutăm deschis problemele, ne îndepărătm din ce în ce mai mult unii de alţii, ne alienăm pe zi ce trece.<br /> De fapt noi nu suntem egali în nici un caz, nici femeile cu bărbaţii, dar nici bărbaţii între ei, după cum nici femeile nu sunt egale între ele. Este adevărat că Dumnezeu ne-a făcut după chipul şi asemănarea sa, dar nu identici. De aceea, în loc să ne torturăm zilnic, mai bine am încerca să ne înţelegem, să colaborăm, pentru că suntem jumătăţile aceluiaşi întreg, de aceea niciodată separaţi nu ne vom simţi bine. Ne va lipsi întotdeauna jumătatea. De obicei jumătatea plină. <br /> P.S. Si, dupa cateva zeci de ani de casnicie frumoasa, va pot spune, cu mana pe inima, ca barbatii nu sunt porci! Fiecare femeie poate valorifica la sotul ei fie tot ce e mai bun, fie tot ce e mai rau. Si, atunci cand vrea ceva, trebuie sa spuna, nu sa presupuna ca partenerul ei a inteles dorintele ei neexprimate. Ce semeni, aceea culegi! Iubesti, vei fi iubit(a), urasti, vei fi urat(a)! Daca vrei sa fii apreciata, fii femeie! Am 63 de ani, dar, niciodata nu stau in picioare, chiar daca la sosirea mea undeva, par a nu mai fi locuri. Si nu ma uit urat niciodata, doar zambesc! Nu folosesc cine stie ce farduri, nici cine stie ce lux, sunt un om obisnuit. Dar, zambesc! Si nu ma intereseaza SA PAR desteapta, ma intereseaza SA FIU. Clar? :)<br /> Adresa de mail: neuronul_curios@yahoo.co.uk
  19. Nume : nastea (2008-12-10 16:41:40)
    Subiect : prioritati
    ce sa spun articolul e bun, atit sa-l folosesti pentru ai plece cuiva (barbati), caci multe chestii, se pot utiliza si ca sfaturi, cit si ca argumente care pot sati usureze despartirea cu cineva(barbati.)
  20. Nume : TheNobody (2009-02-02 13:32:51)
    Subiect : recomandare
    Tanti iti recomand sa mai citesti, sa te mai documentezi si apoi poti veni pe aici sa iti dai cu parerea.
My title page contents