07-01-2009 13:09 | de | 3 afisari
Tipareste | Comenteaza

Produsele pentru slabit se iau cu avizul medicului

Anumite stimulente pentru slabit pe baza de plante contineau o substanta denumita efedra, despre care cercetatorii au afirmat ca, in cazul persoanelor predispuse, ar putea duce la infarct, atac cerebral vascular si chiar la moarte. Din acest motiv, substanta a fost interzisa in Statele Unite ale Americii.

In prezent, extractul amarui de portocala se vinde in anumite locuri ca fiind eficient in lupta contra kilogramelor. Dar si acest extract contine sinefrina, care, asemenea efedrei, stimuleaza sistemul nervos central si impulsioneaza metabolismul. Produsul natural respectiv (Citrus aurantium) este folosit de mii de ani in cadrul medicinei traditionale chinezesti contra problemelor digestive.

Problema apare nu la persoanele sanatoase care ar vrea sa foloseasca astfel de produse, ci la aceia care au hipertensiune arteriala sau diabet (si multi obezi au). Sinefrina, in sine, nu face tensiunea tensiunea arteriala sa creasca, dar cafeina si celelalte plante care i s-ar putea asocia - da. Cu alte cuvinte, este obligatoriu sa cerem mai intai avizul medicului, daca vrem sa ingeram astfel de produse.Comentarii : 18446744073709551613
My title page contents