03-02-2013 21:56 | de | 4 afisari
Tipareste | Comenteaza

Cancerul de col uterin, depistat prin tehnica citologiei în mediul lichid

Tehnica citologiei în mediul lichid, metoda folosita pentru depistarea cancerului de col uterin ofera acuratețe crescută și confort sporit pentru pacientă. Dr. Popa Anca, medic primar obstetrica – ginecologie, Centrul Medical Medsana, ne spune cat de important este screeningul citologic si care metoda de laborator ofera cele mai clare rezultate.

Boala care omoară o femeie la fiecare două minute poate fi depistată din timp intermediul screeningului citologic. Spre deosebire de citologia convențională, citologia în mediu lichid aduce un plus de acuratețe în interpretarea rezultatelor și un plus de confort pentru paciente.

Cancerul de col uterin-incidență alarmantă în România
Cancerul de col uterin este o boală gravă, care afectează un număr îngrijorător de mare de femei din întreaga lume.

După cancerul de sân și cel pulmonar, cancerul de col uterin ocupă locul trei în ceea ce privește mortalitatea prin cancer la femei. Pe plan mondial, la fiecare două minute o femeie moare din cauza cancerului de col uterin.

În România, afecțiunea are o incidență cu atât mai alarmantă cu cât numărul de cazuri noi de cancer de col uterin într-un an este de aproximativ 3400

Gândiți-vă ce consecințe are această incidență nu numai pentru femeile afectate, ci și pentru societate în ansamblu. Mii de femei se confruntă zilnic cu această boală, femei printre care pot fi mamele, surorile, iubitele sau prietenele dumneavoastră.

Screeningul citologic
Din fericire însă, cancerul de col uterin este o boală care poate fi tratată și vindecată dacă este depistată în stadii incipiente.
 
Este important de știut că riscul apariției cancerului de col uterin scade cu 80% la femeile care sunt examinate regulat în cadrul programelor de screening. Screeningul poate diagnostica leziuni precanceroase sau primele semne ale cancerului de col uterin, permițând astfel adoptarea unui tratament prompt care să prevină dezvoltarea unui cancer invaziv.

În timp ce screeningul sistematic poate permite depistarea leziunilor incipiente, neglijarea controalelor periodice și prezentarea la consultații numai la apariția simtomelor de boală va face ca examinarea să depisteze leziuni în stadii avansate ce vor necesita intervenții chirurgicale ample, radioterapie și/sau chimiotrapie.

Pagina: 1 2 3


Comentarii : 0
  1. Nume : HSLBYIUpK (2015-06-24 22:23:49)
    Subiect : mfRLMpiTtFvt
    LoinkL <a href="http://epurujwntfvk.com/">epurujwntfvk</a>, [url=http://ulcspelxiepa.com/]ulcspelxiepa[/url], [link=http://jilcdkddecyz.com/]jilcdkddecyz[/link], http://mttrxhbnpzrx.com/
My title page contents